În parteneriat cu Primaria sectorului 3 și ISMB, Scoala Superioara Comerciala "Nicoale Kretzulescu" a inițiat la nivel municipal activitatea
PLOAIE DE VISE - eul in arta educației. Un proiect pentru TINE

vineri, 29 septembrie 2017

EXPLORARI INTERIOARE

ȘCOALA-FEREASTRĂ DESCHISĂ PENTRU VIITOR

Mă uitam visătoare într-un album cu fotografii făcute în diversele excursii organizate de școala noastră.  Pe aripile bogatei mele imaginaţii, gândurile au pornit-o singure la drum.
Se făcea că suntem într-o călătorie magică și că am pătruns în minunata lume a matematicii. Ghidul nostru semăna leit cu doamna profesoară de matematică. Ea ne-a ajutat să descifrăm tainele cifrelor, operțiilor aritmetice, universul fascinant al figurilor geometrice...
Doamna profesoară de limba română ne aștepta cu nerăbdare să ne ghideze în universul literaturii și al funcțiilor sintactice. Am întâlnit aici eroi din poveștile mele preferate și am stat de vorbă cu scriitori și poeți renumiți. M-au impresionat atât de mult, încât le-am promis că nu voi mai lăsa nimic necitit din ceea ce au scris.
Am intrat apoi în lumea gâzelor. Se înțelege că ghidul și-a schimbat înfățișarea cu a doamnei profesoare de biologie. Am văzut furnici lucrând de zor, aducând provizii pentru iarnă; am auzit greierele cântând baladele lui triste; am gustat aromata miere a albinuţelor; am simţit vântul bătându-mi din aripi; am mirosit parfumul florilor şi mi-am dat seama că e minunată lumea mare a celor mici.
Călătoria printre munți și văi, printre stele și constelații am făcut-o împreună cu domnul profesor de geografie. Am vizitat castelul celor patru anotimpuri și am trecut prin toate stările de agregare.
Cu eroii neamului românesc ce și-au dat viața pentru noi am făcut cunoștință ajutați de doamna profesoarăde istorie. De la ei am aflat amănunte din diferite lupte și am constatat că iubirea de patrie este mai presus decât iubirea propriei lor vieți.
Am mai vizitat și alte tărâmuri, toate fascinante și pline de mistere.
Bună dimineața! e timpul să mergi la școală”, m-a trezit mama.
Începând din acea zi merg veselă și nerăbdătoare la școală, dornică să pătrund în lumea cunoașterii. Abia atunci am înțeles cuvintele repetate de mama de atâtea ori: Antonela, școala este o fereastră deschisă special pentru tine să te ajute să-ți creezi un viitor fericit! Să fii mereu mândră de școala ta!”
  
GHIUZAN ANTONELA- cl. a VI-a

LICEUL TEHNOLOGIC ADJUDENI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu